Igen, imádom a mandulát, ahogy az a nagyszámú mandulás receptemből is látszik. Ebben most nincs semmi csavar, csak a hagyományos torta alapanyagait kiváltottam.
Hozzávalók (fél adag):
-20 g mandulaforgács
-2 tojás
-120 g darált mandula (vagy nem zsírtalanított mandulaliszt)
-50 geritrit
-75 ml kókusztejszín
-50 g kókuszzsír
-1 tk. mandulaaroma
A tojásokat szétválasztottam és a fehérjét felvertem. Ebbe belekevertem a darált mandulát és kb. 30 g eritritet. Sütőpapíros formában megsütöttem, majd, miután kihűlt. Kettévágtam. Közben elkészítettem a krémet: a tojássárgákat a kókuszkrémmel és a többi 20 g eritrittel tűz fölött kavargattam, amig kicsit besűrűsödött, de nem főtt. Robottal felvertem, miközben hozzáadtam a kókuszzsírt és az aromát. Kicsit még sűrítettem útifű maghéjjal is. A lapok közé és bevonatként rákentem a tortára és megszórtam a mandulaforgáccsal. A képen még elég folyékony a krém, másnapra a hűtőben rendesen megszilárdult. Összesen kb. 25 g CH-ot tartalmaz.