Adott egy megbontott almalekvár. Házi, fűszeres, mindenmentes. Adott a szükséghelyzet, hogy valami hordozható étel kell, de nem valami száraz. Ez "sült ki" belőle.
Hozzávalók 4 db.-hoz:
-12 g barnarizsliszt (őrölt rizs)
-100 g szezámliszt
-10 g xilit
-10 g útifű maghéj vízben zselésítve
-1 tojás
-szódabikarbóna
-fahéj
Tölteléknek 1 üveg almalekvár (vagy egyéb nem túl folyós lekvár, csokikrém vagy sós töltelék)
Mindent jól összegyúrtam. (Azért szeretem ezt az útifű maghéj-zselésítő megoldást, mert nagyon jó kelt tészta állagot érhetünk el vele és még egy csomó rostot is jelent. Van, akinél hasmenést okozhat!) A tésztát két részre osztottam és négyzet alakúra nyújtottam, majd félbevágtam, hogy két háromszöget kapjak. Rákentem a tölteléket, még erre is szórtam egy kis fahéjat és összehajtottam. Most jönne jó a fázisfotó, de jobb híján itt egy rajzocska. Nekem most így jött, hogy összehajtsam.
200 fokon 20 perc alatt megsütöttem. A tészta rész töltelék nélkül 24,7 g CH.ot tartalmaz.