A Vigyázz, kész, főzz! 60. fordulójának házigazdája Bonbon mánia, az általa kieszelt téma pedig: Ötletes kekszek egy kis megszorítással, ami azt jelenti, hogy szerepelnie kell a csokinak vagy legalább a kakaónak az összetevők között. Nálam persze többszörös a megszorítás, mert nem mindegy, miből készítem a kekszeket.
Ahogy már írtam, ebből a tésztából kétféle kekszet is készítettem, sőt, a csokikrémet is kétféleképpen használtam.
Hozzávalók:
-27 g kókuszreszelék
-50 g mandulaliszt
-13 g vaj
-27 g kókuszolaj
-1 tojássárgája
-30 g eritrit
-1 kk. szódabikarbóna
-1 tk. fahéj
-1 kk. szegfűszeg
-narancs- és/vagy citromhéj
A tésztát összegyúrtam folpack között kinyújtottam. Erre rákentem a mandulás csokikrémet.
Almondella (mandulakrém):
-100 g darált mandula
-17 g kakaópor
-40 g kókuszolaj
-2 ek. víz
-30 g eritrit
-1 kk. fahéj
A folpack segítségével feltekertem és 20 percre a mélyhűtőbe tettem. Utána éles késsel felszeleteltem és 180 fokon 12 perc alatt megsütöttem.