Eddig még csak a hagyományos krumplis gombóctésztából készítettem derelyét valamikor nagyon régen. A gluténmentes liszteknek az a "hibája", hogy nem lesz a belőlük készült tészta olyan könnyen és vékonyra nyújtható. Gyakorlatilag nem lehet nyújtani. Igaz, hogy ez az előnye is ezeknek a liszteknek, így nem kerül az a nyúlós-ragadós izé (lásd csiriz) a belekbe.
Szóval így a tészta elég vastag lett.
Hozzávalók 5 db.-hoz:
-50 g mandulaliszt
-22 g zab frissen darálva
-3 tk. eritrit
-1 tojás
Ezt összegyúrtam és kis gombócokból köröket formáztam, a közepükbe beletettem a fahéjas-szegfűszeges sk. almalekvárt (nincs benne semmilyen édesítő sem tartósító) és összehajtottam. Picit sós, olajos vízben megfőztem. Ez is ugyanúgy feljön a víz tetejére, mikor készen van, mint a hagyományos változat. A kép nem jó minőségű, ráadásul a derelye már be van dobozolva rajta.
Almalekváros gluténmentes derelye (1. próbálkozás)
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://kobefott.blog.hu/api/trackback/id/tr716252206
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.