Azért lényeges, hogy reggelire is ehető, mert igazi almás pitét nem ehetnék reggelire, mivel a gyümölcsök gyorsan felszívódó szénhidrátot tartalmaznak. A zöldségek viszont lassút. Ez a megoldás. :)
Hozzávalók:
Pitealap:
-50 g darált köles
-140 g darált dió
-30 g eritrit
-5 csepp stevia
-1 tojás
-1 ek. útifű maghéj
-szódabikarbóna
Összegyúrjuk és kicsit a hűtőbe tesszük, utána kibéleljük vele a formát és 180 fokon 10 percig elősütjük.
Töltelék:
-500 g reszelt cukkini
-70 g eritrit
-5 csepp stevia
-2 ek útifű maghéj
-4 ek. almaecet vagy 4 citrom leve (az utóbbi jobbnak tűnik, de nem volt most egy citromom sem, nem hogy 4)
-2 tk. fahéj
-10 g kókuszreszelék
A tölteléket összefőzzük és a félig sült pitealapra tesszük majd további 15 percig sütjük.
Szénhidráttartalma 79,4 g.