Számomra ez az első Blogkóstoló. Volt szerencsém Rebarbara gusztábbnál-gusztább recepteket tartalmazó blogjából szemezgetni. Kettőt is kiválasztottam: a Feketeribizlis habos csodát és a Zabfalatokat. Most a tortát készítettem el, de a zabfalatok sem merülnek feledésbe.
A recepten kicsit változtattam, hogy beépíthető legyen a diétámba és a kisméretű tortaformámba. :) Na meg nem is tudtam előteremteni minden hozzávalót.
Hozzávalók nálam:
-75 g tk. zabliszt
-50 g vaj
-20 g eritrit
-fél tojás sárgája
-2 ek. citromlé
A krém:
-2 dl kókusztej
-1 1/2 tojás sárgája
-1 ek. útifű maghéj
-2 ek. eritrit
100 g pirosribizlikompót natúran eltéve
A habsipkához:
-2 tojás fehérje
-30 g eritrit
-1/4 citrom leve
Az elkészítésnél ugyanúgy jártam el, mint Rebarbara.