A kölesről sok helyen olvasni, hogy milyen egészséges, a hajnak és a bőrnek is jót tesz. Én csak annyit tudnék hozzátenni, hogy nagyon FINOM is! Mostanában reggelire kölest eszem, mert eléggé ráuntam már a kenyér-reggelire. Nekem kifejezetten jól esik meleget enni olyankor. Szóval ennek apropóján gondoltam, hogy kipróbálom a kölest lisztként is. Bevált!
Hozzávalók:
-100 g darált köles
-20 g mandulaliszt
-56 g rizsliszt
- 40 g xilit (elhagyható, akkor viszont sózzuk és fűszerezzük)
-2 tojássárgája (már csak ezért is megérte a zabos kenyérrel egyszerre készíteni, két tojás elég volt a kettőhöz)
-kb. 120 g vaj
-1 kk. sütőpor
Összegyúrtam és guszta kis kekszeket daráltam belőle. Darálatlanul a babapiskótára emlékeztet. Vigyázni kell, mert könnyen megéghet.