"Kicsit" átalakítottam annak a sütinek a receptjét, amit a vendégeknek készítettünk.
Előszöris kihagytam a tésztáját, csaka tölteléket készítettem el.
-500 g tehéntúró
-40 g mandulaliszt
-200 ml tejszín
-60 g xilit
-4 tojás
-só
-220 g alma
-fahéj, szegfűszeg
-dió
A tojásokat a xilittel, csipet sóval és tejszínnel felvertem, majd a túróhoz és a mandulaliszthez kevertem. Fahéjat is szórtam bele jó bőven. Az almát kis kockákra vágtam és a sütőpapírra símított túrós masszára szórtam. Került még rá egy kis szegfűszeg és dió is. Fél órát sütöttem közepes lángon és mesés almáspite illat lett a konyhában. 60, 3 g CH-ot tartalmaz.
Az eredeti receptben volt cukor, fehérliszt, tej, pudingpor, barack- és meggykompót, szóval nem sok közük van már egymáshoz. :)
Túrós-almás reform pite
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://kobefott.blog.hu/api/trackback/id/tr10016252070
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.