A boltban kapható gluténmentes liszkeverékek nekem egyáltalán nem jók az IR miatt. Főleg kukoricaliszt és keményítő van bennük, amit kerülnöm kell, így kipróbáltam egy házi keveréket.
-60 g hajdina
-30 g barnarizs
-30 g amaránt
Ezeket mind összedaráltam.
Élesztőt tettem tejszínbe, ebbe kevertem bele a lisztkeverékemet, 2 ek útifű maghéjat és sót. A hajdina íze dominál, ami nekem nem nagyon tetszik, úgyhogy még folytatom a kísérletezést.
Ebből a lisztadagból két 40 g CH-os zsömi készíthető.
Első gluténmentes zsemlém
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://kobefott.blog.hu/api/trackback/id/tr7116252084
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.