Már volt egy kísérletem a tepsiben való palacsintasütéssel, de akkor inkább egy vékony piskótát sütöttem (akarattal). Most először utánanézetm hogy van-e egyáltalán ilyen és mikor láttam, hogy más is készített már palacsintát tepsiben, megalkottam a saját változatomat.
Hozzávalók (2 személyre):
-110 g zabpehely (egy része nem túl finomra darálva)
-3 tojás
-3 ek tejföl
-8 csepp stevia
-víz, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk
-gyümölcs vagy lekvár, fahéjjal megszórva
A lekvárt utólag is rá lehet kenni. Én most mindent rápakoltam sütés előtt.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem, 240 fokon kb. 15 perc alatt lett kész. Ha valamilyen lisztből készül, akkor fel is lehet tekerni. Ezt a zabpehely darabok miatt nem lehetett.