A tésztája tulajdonképpen pizzatészta.
Isteni lett ez a lepény! Tegnap este begyúrtam és megkelesztettem a tésztájét, ma csak meg kellett sütni.
-50 g liszt
-1 ek olívaolaj
-élesztő tejszínes, lisztes vízben felfuttatva (Az is csak egy tévhit, hogy cukor vagy tej nélkül nem lehet felfuttatni az élesztőt. Olyan ez, mint hogy cukor és tartósítószer nélkül megromlik a lekvár. Ha-ha!)
-só
-2 ek útifűmaghéj (túl képlékeny lett a tészta, valamivel össze kellett állítani, na meg egy kis plusz rost sem jön rosszul)
Ezt összekevertem, meggyúrtam és dupla méretűre kelesztettem. Reggel kör alakúra lapogattam, juhsajtból sk. készítetett, fűszerezett túrót kentem bele és félbe hajtottam. Olajozatlan serpenyőben mindkét oldalát picit pirosra sütöttem. A túró megolvadt benne. Egy kis paradicsompasztát kentem a tetejére.
Házi túrós, serpenyős pizzalepény
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://kobefott.blog.hu/api/trackback/id/tr8816252042
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.