A hétvégén készített mákos piskóta után rádöbbentem, hogy alig kell valami a felvert tojásfehérjébe, máris egy könnyű alapot kapunk, ami nem telít el nagyon és még egy kis szénhidrátot is spórolhatunk rajta, persze csak ha nem cukorral készítjük. A pavlováról egyesek azt írták, hogy nehéz elkészíteni. Én nem láttam benne semmi nehézséget, igaz, hogy nem is kóstoltam ezelőtt ilyesmit, úgyhogy nem tudom, hogy milyen kellene legyen. Nekem ízlett. Nem volt tejszínem, csak tejszínkrémsajtom (mascarpone-szerű), a megmaradó tojássárgák meg adták magukat, hogy valami tiramisuszerűség legyen belőlük.
Alap:
-2 felvert tojásfehérje
-20 g xilit
-1 ek. almaecet
Egy sütőpapíros alapra halmozzuk és addig sütjük nem túl nagy lángon, amig halványbarna lesz a külseje.
Krém:
-2 tojássárgája
-20 g xilit
-50 g krémsajt
-kb. 1 dl víz
-1 csapott ek. liszt
Addig főzzük, amig besűrűsüdik.
Bármivel díszíthető.