Mert ha a helyzet megkívánja, lehet készíteni keksztekercset keksz nélkül, gesztenyepürét gesztenye nélkül és tejespitét tej nélkül.
Jelen esetben tejszínnel.
-200 ml tejszín
-150 ml víz
-60 g xilit
-80 g liszt
Csak össze kell keverni és megsütni. Ennyi az egész. Palacsinta ízü, nem hiába hívják még egybesült palacsintának is. A hagyományos palacsintával szemben az az előnye, hogy nem kell hozzá olajat használni, így nincs olajszag és nem kell leitatni a kész palacsintáról.
220 fokon 25 percet sütöttem. Szilvalekvárral és fahéjjal ettem. Nyamm!
Tejespite, azaz clafoutis tej nélkül
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://kobefott.blog.hu/api/trackback/id/tr3716252000
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.