Már rég nem készítettem semmi említésre méltót, de ezt most muszáj volt kipróbálnom.
4 személyre
-12 dkg tk. liszt
-10 dkg xilit
-1/4 csomag sütöpor
-400 g tehéntúró
-kókuszolaj
-1 tojás
-400 g málna vagy bármilyen más gyümölcs
A recept lényege abban rejlik, hogy nem kell a tésztát elkészíteni. Igaz, hogy nekem nem tűnt így sem gyorsabbnak. Talán krémesebbnek.
A lisztet, 60 g xilitet és a sütőport összekevertem. A sütőpapírral bélelt tepsi aljára kókuszolajat tettem, rászórtam a lisztes keverék felét. A túrót összekevertem a maradék xilittel és eloszlattam a liszten. Erre rászórtam a málnát, majd a liszt másik felét. A tojást elkevertem a málna levével, mert fagyasztott málna volt és sok leve lett kiolvadás után. De lehet kevés tejjel vagy más gyümölcslével is keverni. Ezt ráöntöttem a tésztára majd a tetejére pakoltam még egy kis kókuszolajat. 200 fokon 40 percig sütöttem. Nagyon finom krémes lett, talán kicsit sületlen, de én így szeretem. Fogyasztás előtt tejszínnel locsoltam meg.
Nem a legszebb, vendég elég való sütemény, de az íze kárpótol a látványért.
Szórt túrós, gyümölcsös rétes
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://kobefott.blog.hu/api/trackback/id/tr10016252016
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.