Több oka van annak, hogy mostanában csak ételeket mutatok be. Előszöris az időhiány. Főzni meg muszáj, hisz enni is muszáj, akkor meg miért ne valami különlegeset és finomat? A másik ok meg az, hogy nem otthon vagyok és a kellékeim sincsenek kéznél. A harmadik meg az, hogy amit készítek, az karácsonyi ajándék lesz. Elvileg nem kéne közszemélre tegyem, mielőtt az illető megkapja... Ne de tavaly sem tudtam megállni, inkább kiadtam, hogy senki nem nézheti meg a blogot a családból karácsony előtt.
Nos, akkor következzen két nyalánkság:
Mangóleves
1 mangót felvágtam kockákra és puhára főztem steviás, fahéjas vízben, majd főzőtejszínnel gazdagítottam. 3 adag leves lett belőle.
Házicsoki krém
- 20 g xilit
- 3-4 evőkanál kakaópor
- 1 dl tej (ezt kellett elhasználjam, ezért készült az egész)
- 40g margarin
- dió apróra felvágva
- 50 g liszt
A dión kívül az egészet összefőztem picit, amig sűrűbb lett, aztán beleszórtam a diót. Több liszttel lehet keménnyé tenni, vagy keményítővel, aki barátja. Aki meg nem, az utólag zselatint tehet hozzá. Akkor pudingszerű lesz. Csokipuding tojás és keményítő nékül.