A kert első ajándéka a snidling, azaz metélőhagyma. Két éve ültettem magról a két bokrot, tavaly már szépen bedúsult, virágzott, idén a fiókáiból már máshová is lehetett ültetni. Ha nem akarjuk felmagoztatni, le kellene vágni a virágkezdeményeit is, hogy ne vastagodjon el a szára, de túl szép a lila virága és túlságosan szeretik a méhek ahhoz, hogy megtegyem... A zsenge levelei feldobják a rántottát, szórhatjuk sima vajas kenyérre, de készülhet belőle sajtkrém is.
Első snidlinges emlékemben ülök egy fa tetején egy marok zöld szárral, vajas kiflivel, és olvasok. :)
Hozzávalók:
- 5 dkg dió száraz serpenyőben pirítva
- 25 dkg natúr krémsajt (vagy fele krémsajt és fele tehéntúró)
- 1 dl főzőtejszín
- egy marok friss snidling apróra vágva
- só
Csak összekevertem mindent, aztán a végén még picit megsóztam. Gyakorlatilag ez nem is recept. :D