Ha valami házicsoki-szerűre vágynál... Sokadik kísérlet, és valahogy soha nem lesz szép, egyenletesen csíkos, de, mivel ez az ízét nem befolyásolja, a recept nem maradhat tovább titokban. :)
Hozzávalók:
Csokis réteghez:
- 100 g cukormetes feketecsoki
- 25 g tejszínes vajkrém (vagy mascarpone)
- 25 g darált mandula
- 1 tojás
- 20 g eritrit
Krémsajtos réteghez:
- 100 g tejszínes vajkrém
- 25 g darált mandula
- 1 tojás
- 30 g eritrit
A csokit felolvasztottam, a tűzről levéve hozzákevertem a vajkrémet, a tojást, eritritet és mandulát. A fehér rész hozzávalóit is összekevertem, majd a jól kivajazott kerámia sütőformába rétegeltem. Itt kellene elkapni, hogy a két rétegnek egyforma legyen a sűrűsége, és akkor szépen elterülnének egymáson. Kb. 25 percet sütöttem, amíg a felső, fehér réteg picit pirulni kezdett. Érdemes kihűteni, hűtőben tárolni, és utána szeletelni.