A család szereti a sajttortát, ez megkérdőjelezhetetlen tény. A szülinapomra évek óta túrótortát készítünk, most a változatosság kedvéért sajttorta lett, ami viszont nem változik, az a barack és ribizli díszítésként, hiszen ez érik ilyenkor. Tekintsünk el a némileg ünneprontó ténytől, hogy barackkompótot használtam. A receptet a Süssünk, főzzünk valamit blogon találtam.
Hozzávalók:
A torta lapjához.
- 200 g zabkeksz
- 80 g olvasztott vaj
A krémhez:
- 250 g mascarpone
- 500 g ricotta
- 3 dl habtejszín (édesített)
- 150 g cukor
- 10 g zselatin 3-4 ek. vízben elkeverve
- 1 nagy őszibarack kompót fele
Díszítéshez:
- a kompót másik fele
- 1 tasak tortazselé
Egy 22 cm-es kapcsos tortaformát kibéleltem sütőpapírral. A kekszet két zacskóba téve húspotyolóval összetörjük, majd összekeverjük a vajjal és a forma aljába nyomkodjuk, hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül. A sajtokat és a cukrot robottal összekeverjük, a tejszínt felverjük, majd a sajtokhoz adagoljuk. Belekeverjük az olvasztott zselatint. A barack kompót felét félretesszük díszítésnek, a másik felét felkockázzuk és és a krémhez keverjük. A krémet a tortaformába simítjuk, majd legalább 3 órára a hűtőbe tesszük dermedni. A tortazselét a kompót levével készítjük el a tasakon leírtak szerint. A tortát díszítjük, majd leöntjük a tortazselével. Újabb szilárdulás következik. Legjobb egy nappal a fogyasztás előtt elkészíteni a tortát.
Save