A 28. Blogkóstoló keretén belül, amelynek Sasó a házigazdája, a Zsuzsa ízutazásai blogot kaptam páromul. Az ínycsiklandó küllemű fehércsokis-sajtkrémes szuflétortára esett a választásom. A receptben szereplő 5 tojást soknak tartottam, nem akartam ehhez a tortához kifosztani a hűtőt, így csak 3 tojást és az ehhez arányló mennyiségeket használtam. A franciakrémeshez hasonló finomság született, amely állítólag az említett desszertnél is jobb.
Hozzávalók 18 cm-es tortaformához:
- 3 tojás
- 120 g fehércsoki
- 150 g mascarpone
- csipet só
- 1 ek. cukor
A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét felvertem egy csipet sóval, a sárgákat pedig habosra kevertem a cukorral. A fehércsokit és a mascarponet összeolvasztottam, majd a tojássárgákhoz adtam. Végül óvatosan hozzákevertem a felvert fehérjét. A tortaformát kibéleltem sütőpapírral, kívülről pedig alufóliába csomagoltam. Egy nagyobb formába tettem a becsomagolt formát, körülötte feltöltöttem vízzel. Közepes lángon 20 percig sütöttem. Porcukorral megszórva tálaltam.