Ezt a tiramisut már 10 éve készítjük és általában nagy sikernek örvend a vendégek körében. Aránylag gyorsan és sütés nélkül elkészíthető desszert, ezért gyakran erre esik a választásunk, ha gyorsan ki kell találni valami finom vendégvárót.
Hozzávalók:
- 250 g sótlan vajkrém (vagy mascarpone, de azzal volt már olyan tapasztalatunk, hogy nagyon sajt ízű lett a végeredmény)
- 2 tojássárgája
- 400 ml habtejszín
- 5 ek. cukor
- 3 kis kávéfőzőnyi kávé
- kb. 30 db. babapiskóta
- rum
- meggykompót
Az elkészítést a kávé lefőzésével kezdjük. A kávéba 1-2 ek. rumot keverünk. Amíg hűl a kávé, elkészítjük a krémet. A tojássárgákat felverjük a cukorral fehéredésig, hozzáadjuk a vajkrémet, majd beleforgatjuk a külön felvert tejszínhabot. A krémbe is keverhetünk rumot vagy likőrt. Egy nagy tálban kezdjük összerakni. Legalulra kerül egy sor kávéba áztatott babapiskóta, de vigyázzunk, elég épp csak megforgatni benne, másképp nagyon megszívja magát és még a kezünkben szétesik. És ezt nem szeretnénk. Erre kerül egy réteg krém, amit lecsepegtetett meggykompóttal szórunk meg. Ismét egy réteg kávés piskóta, krém, meggy. Általában három réteg piskóta és három réteg krém kerül egymásra. A tetejét meggyel és kakaóporral díszíthetjük. Most a tál szélét is körberaktam félbetört piskótákkal. Legalább fél nap hűtőben állás után érnek össze az ízek igazán.