Ez volt az első ilyen jellegű próbálkozásom tiramisu terén. Sokféle "mentes" recepttel találkoztam már, de egyik sem volt olyan, amilyent és kerestem. Sikerült egy aránylag egyszerű változatot elkészítenem, ami nem is annyira nehéz, mint az eddig talált változatok, illetve kevesebb különleges összetevőt is tartalmaz. Ebből az adagból két nagy kehely lett, nekem nagyon ízlett, fogom még készíteni.
És néhány újabb kép más köntösben, almával rétegezve.
Hozzávalók:
Piskótához:
- 1 tojásfehérje
- csipet só
- 15 g eritrit (itt beszerezhető)
- 10 g kókuszliszt (itt beszerezhető)
- 10 g nyílgyökérliszt (elhagyható) (itt beszerezhető)
- fahéj
A tojásfehérjét felverten a sóval és az eritrittel, majd beleforgattam a liszteket. Sütőpapíron 10 perc alatt megsütöttem, majd darabokra tördeltem.
Krémhez:
- 200 ml kókuszkrém (itt beszerezhető)
- 1 tojássárgája
- 30 g eritrit
- 1 tojásfehérje
- 6 g konjac liszt (itt beszerezhető)
A tojássárgát felvertem az eritrittel, majd hozzáadtam a kókuszkrémet. Ha mélyhűtőbe tesszük néhány órára, azt is felverhetjük, mint a tejszínhabot. Most csak fél órát volt hűtve, így nem lett teljesen habot. Ebben a krémben elkeverjük a konjac lisztet, sűrűsödni hagyjuk fél órát, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét is. Két kehelyben a tördelt piskótával felváltva rétegezzük, a krémrétegekre kerülhet kakaópor vagy gyümölcs is. A tetejét kakaóporral szórjuk meg. (össz. 10 g CH, 5 g CH/adag)