Még nem jött el az ideje a beiglisütésnek, de a csípős reggeleken már jól esnek a melengető fűszerek és télies ízek. Ennek apropóján készítettem ezeket a csavart diós kifliket a nyáron jól bevált tésztaalappal.
- 50 g hajdinaliszt
- 30 g barnarizsliszt
- 30 g kókuszliszt (itt beszerezhető)
- 20 g mandulaliszt (itt beszerezhető)
- 20 g útifűmaghéj (itt beszerezhető)
- 30 g eritrit (itt beszerezhető)
- 1 tojás
- 1 dl langyos víz
- só
A tészta összetevőit összegyúrtam, majd pihenni hagytam, amíg elkészítettem a tölteléket.
- 120 g darált dió
- 25 g eritrit
- 3 ek. víz
Ebből krémes tölteléket készítettem. A tésztát négy részre osztottam, ezekből egy-egy kört nyújtottam ki, amit ugyancsak négy körcikkre vágtam. A külső részébe diós krémet kentem, majd kintről befele feltekertem. Így lett 16 db. kiflim. (7 g CH/db.)