Egy egyszerűen összedobható keksz. :) Sajnos nem épp a leghétköznapibb és legkönnyebben beszerezhető összetevőket tartalmazza, de annak, aki amúgy is használja ezeket, érdemes kipróbálni.
- 60 g darált kesudió
- 50 g zöldbanánliszt
- 20 g nyílgyökérliszt
- 3 ek. útifűmaghéj
- 40 g eritrit
- 1 tojás
- fahéj
- kb. 3-4 ek. víz
A száraz összetevőket elkevertem, majd hozzáadtam a tojást és annyi vizet, hogy krémes keksz állagú legyen. Miután kinyit összeállt, diónyi gombócokat formáztam belőle, kilapítottam és sütőpapíron 15-20 perc alatt megsütöttem. Kicsit megbarnul. Nagyon finom lett, olyan „cookie” jelleggel. 13 db. lett. (össz. 50 g CH, 3,8 g CH/db.)