Nem szokásom sem a címben, sem a leírásban felsorolni, hogy mitől mentesek a receptjeim, de itt megtettem, mivel ki akartam hangsúlyozni, hogy tojásmentes is. A lenmagliszt (vagy pehely), útifűmaghéj és chia mag kitűnően megállja a helyét a tojás helyettesítésében.
Hozzávalók:
-120 g hajdinaliszt
-20 g lenmagliszt
-fahéj
-egy kávédarálónyi chia mag és útifűmaghéj keveréke (vagyis megdaráljuk)
-25 g eritrit
-10 g kókuszzsír (elhagyható)
-kb. 3 dl víz
Töltelék:
-120 g darált dió
-20 g eritrit
-3 ek. víz
A tészta száraz összetevőit elvegyítjük, majd a vizet szép lassan adagoljuk hozzá. Közben gyúrjuk, hogy érezzük, mikor lesz jól gyúrható, összeálló állaga. Kicsit pihentetjük, ha nagyon beszívta a vizet, még teszünk hozzá egy kicsit. Szilikonos lapon, folpack-on vagy sütőpapíron 5 mm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a diós krémmel, majd feltekerjük. Én 16 1 cm vastag csigát vágtam belőle, majd 20 perc alatt megsütöttem őket. (100 g CH, 6,3 g CH/db.)