Avokádóból már nagyon sokszor készítettem csokikrémet. Általában kókusztejjel és útifűmaghéjjal dúsítom fel. Most a chia maggal tettem egy kísérletet. Nem szeretem, ha nem rendes mértékegységben, hanem bögrénként adják meg a mennyiségeket, de most ez itt is így lesz, mivel egy bögrés receptből inspirálódtam és én sem mértem ki mindent.
Hozzávalók:
-1/5 bögre chia mag
-4/5 b. mandulatej (vagy más tej)
-25 g eritrit
-1 avokádó (100 g)
-1/3 b. kakaópor
-fahéj
A chia magot és ugyanannyi tejet összetöltöttem és 10 percig állni hagytam, amig a magok megszívták magukat. Erre töltöttem rá a tej többi részét, vagyis annyit, hogy tele legyen a bögre. Még egy kicsit állni hagytam, addig kivájtam az avokádó húsát. A chiazselét elkezdtem botmixerrel krémesíteni, majd hozzáadtam az avokádót és a többi összetevőt, tovább mixeltem. Két kis tálkába tettem pár kocka cukormentes feketecsokivel. (kb. 10 g CH/adag)