A 28. Süss, Alkoss, Díszíts! házigazdája Kabóca, aki a "Csábító fahéj" címet adta a fordulónak. Végre ismét valami, amit én is fogyasztok (az előző fordulóról sajnos lemaradtam, mert nem eszem mézet), ráadásul nem is ritkán. Majdnem minden édességembe kerül egy kis (vagy sok) fahéj, amiről jó tudni, hogy szabályozza a vércukorszintet, az inzulinreakciót és gyorsítja az anyagcserét. És az illata maga a karácsony! Most egy fahéjas csigát készítettem, amit már rég ki szerettem volna kísérletezni, de remélhetőleg még előrukkolok egyébbel is a határidőig. Hozzávalók: -50 g kókuszliszt -100 g mandulaliszt (nem zsírtalanított) -60 g barnarizsliszt -2 tojás -30 g kókuszzsír -30 g kókuszkrém (sűrű kókusztej) -25 g eritrit -1 kk. fahéj Ezt mind jól összegyúrtam, ennyi az egész. :) Töltelék: -10 g kókuszzsír -20 g kókuszkrém -10 g eritrit -2 tk. fahéj -2 tk. útifűmaghéj Ezeket is összedolgoztam, sűrűbb lekvár állagú krémet kaptam. A tésztát sütőpapíron kinyújtottam, megkentem a fahéjjas krém mel és óvatosan feltekertem a papír segítségével. Legközelebb megpróbálom vékonyabbra nyújtani. 6 részre vágtam, a csigákat 30 percig sütöttem. Nagyon finom illat lett az egész lakásban. :) (72 g CH összesen, 12 g CH/db.)
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://kobefott.blog.hu/api/trackback/id/tr2816252586
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.