Szeretem a vöröslencsét és szeretem a liszt kiváltós módszereket, legyen szó babról, cukkiniről, paszternákról vagy akár a vöröslencséről. Ezek az alapanyagok, puhábbá és finomabbá teszik a tésztát és jobban össze is áll, mintha csak a gluténmentes lisztet használnánk magában. Hozzávalók: -150 g vöröslencse kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzve -100 g hajdinaliszt -20 g kendermagliszt -10 g útifűmaghéj -2 tojás -1 dl paradicsomlé -só A megfőtt vöröslencsét kicsit állni és hűlni hagytam, hogy szilárduljon közben. Addig a száraz összetevőket összekevertem, majd a lencséhez adtam. Hozzákevertem a tojásokat és a paradicsomlevet, majd még egy picit megsóztam. Jól összedolgoztam az egészet, majd 6 szilikonos muffinformákba tettem. 3 gombócnak már nem jutott forma, így zsemle lett belőlük. A képen már csak a maradék látható. (153 g CH, 17 g CH/db.)
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://kobefott.blog.hu/api/trackback/id/tr7016252580
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.