A glutént nem tartalmazó tésztáknál a legnagyobb kihívás a a péksüteményszerűségek előállítása anélkül, hogy szétessen, kiváltképp tojás nélkül. Viszont nem lehetetlen, hála az útifű maghéjnak, ami egy csodálatos kis alapanyag.
Hozzávalók:
-65 g barnarizsliszt (most darált rizs)
-30 g kókuszreszelék
-30 g szezámlisz (most darált szezámmag)
-12 g útifű maghéj vízben zselésítve
-kurkuma
-só
-szódabikarbóna
-tonhalkonzerv
Zselésedni hagytam a maghéjat, ledaráltam, amit kellett és a száraz részt összekevertem. A zselé segítségével összegyúrtam és szilikonos lapon kézzel kilapítottam kb. 20-szor 20-as négyzet formájúra. Rátettem a tonhalat és feltekertem. 8 csiga lett belőle (összesen 60 g CH).