A friss gyümölcsöket valahogy mindig sajnálom megsütni, ezért házi, édesítő és tartósító mentes fahéjjas-szegfűszeges almalekvárt használtam, amit ősszel hullott, hibás almából készítettem (persze nagy nehezen megpucolva). Nagyon jó sült alma illata van, passzol a karácsonyi hangulathoz.
Hozzávalók:
-45 g vaj
-42 g frissen őrölt zab
-25 g kókuszreszelék
-30 g mandulaliszt
-1 kk. fahéj
-15 g xilit
-2 ek. zabtej (lehet bámilyen más tej is)
-almalekvár (vagy friss alma) a tölteléknek
A tésztát összegyúrtam és 1/4-3/4 arányban szétválasztottam. Ebből lesz a tésztaalap illetve a morzsa. Négy szilikonos muffinformát kibéleltem a tésztával és teljese megtöltöttem a lekvárral. A maradék tésztát rámorzsoltam és 200 fokon 20 perc alatt megsütöttem. Persze lehetett volna még díszítgetni vagy a morzsa helyett a tésztából csillagokat tenni a tetjére, de ebédre kellett és gyorsan. :)
Morzsás almás pite-muffin tojás nélkül
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://kobefott.blog.hu/api/trackback/id/tr1016252258
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.