Már régóta ki akartam próbálni, hogy milyen lehet az igazán házi sajt. Most már tudom: finooom! :D És még bocipociból való oltó sem kell hozzá.
-házi tej
-2 ek 5-10%-os ecete
-zöldfűszer
-só
Én most elsőre csak 1 l tejből készítettem. Az arány kb. az, hogy 1 l tejből lesz 100 g sajt. És nagyon sok iró. Ezt is fel lehet használni valamiben, én mondjuk nem fogyasztom, mert pont ez az a része a tejnek, ami miatt nem iszom (IR miatt).
A tejet felfőztem és beletettem a zöldfűszert. Levettem a tűzről és hozzákevertem a két ek. ecetet, ami rögtön ki is csapta. Egy konyharuhán keresztül átszűrtem, lecsepegtettem. Sóztam és formáztam. Ennyi az egész és nem semmi élmény friss házi sajtot enni. Egy éjszakát állt még a hűtőben, így kicsit keményebb lett és jobban szeletelhető.