KőBEfőtt

  • Házak
  • Tájak
  • Receptek
  • Kert
  • Háztartás
  • Személyes
Facebook Pinterest
Tovább a Facebook-ra

Mit keresel?

Címkék

alma (32) avokádó (32) barnarizsliszt (84) blogkóstoló (25) citrom (48) csiga (25) csoki (90) cukkini (51) diétás desszert (355) dió (58) eper (24) építészet (31) fahéj (93) gluténmentes (395) gyümölcs (72) hagyományos (55) hajdinaliszt (84) házak (36) háztartás (97) játék (43) kakaó (109) karácsony (59) keksz (38) kenyér (43) kert (30) kirándulás (25) kókuszliszt (97) kókuszreszelék (78) kókusztej (129) kókuszzsír (67) köles (26) krém (96) krémsajt (31) lenmag (26) mandula (50) mandulaliszt (52) meggy (31) műemlék (20) nyár (24) palacsinta (30) paleo (157) paradicsom (32) péksütemény (23) pite (51) recept (581) ribizli (21) sajt (35) sós (139) sütemény (67) szezámliszt (32) tejszín (22) tojás (185) tojásmentes (37) torta (73) túró (64) utazás (38) zabpehely (30) zsemle (21) Címkefelhő

Receptek

Cukormentes receptek Gluténmentes receptek Tojásmentes receptek Laktózmentes receptek

Shea vajas kézkrém házilag

Shea vajas kézkrém házilag

›
Shea vajas kézkrém házilag

2020/3/28 : KőBEfőtt.blog Szólj hozzá!

Mert ugye, hogy eddig is nagyon rendesen megmostuk a kezünket mindig, de most aztán még annál is többször! :) A sok vizezés hatását viszont nem árt egy jó kézkrémmel ellensúlyozni. Bár a drogériák még nyitva vannak, mennyivel jobb ebből is házit használni, már persze ha eleve vannak hozzá összetevőink. (Szerencsére már az alapanyagokból is lehet kimérőset kapni.) Először egy elég büdös bolti shea vajas-körömvirágos krémet próbáltam megmenteni és felhígítani a többi összetevővel, aztán a képen látható krém már célirányosan készült.

Hozzávalók:

Vízfázis:

  • 120 aloe vera lé 
  • 5 g növényi glicerin (elhagyható)
  • 5 g xantángumi (sűrítő)

Zsírfázis:

  • 30 g shea vaj
  • 50 g kókuszolaj
  • 10 g emulgeálószer 

Végén (opcionális):

  • 5 csepp levendula illóolaj
  • 5 csepp gyöngyvirág kivonat (ez nem illóolaj, hanem aromavíz)

Mikróban vagy gőz fölött összeolvasztjuk a zsírfázis összetevőit, de forró ne legyen, csak kb. 40 fokos. Lehet méregetni is, de ez az a hőmérséklet, amit már melegnek érzünk, de nem forrónak, úgyhogy el lehet találni érzésből is. :) A víz fázist is ugyanerre a hőmérsékletre melegítjük, csomómentesre keverjük benne a xantánt. (Ezt én inkább a legvégén keverem bele, mikor látom, hogy mennyire lett folyékony a végeredmény, szükség van a sűrítésre, de ehhez akkor újra fel kell melegíteni az egészet.) Mikor mindkét fázik egyforma meleg és elkeveredett, elkezdjük lassanként a zsírfázisba tölteni a vízfázist, kézi habverővel folyamatosan kavargatjuk. Utána hideg helyre tesszük, tíz percenként újra alaposan megkavarjuk, nehogy kicsapódjanak az összetevők. 

(Az olyan trükkösebb összetevőket, mint a növényi glicerin vagy az emulgeálószer, itt megtalálhatjuk. Néha bioboltokba vagy csomagolásmentes boltokba is visznek, de feláron, úgyhogy megéri egyszerre rendelni pár dolgot, aztán évekig elég lesz. Csak a zsírok, olajok avasodnak meg.)

 

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Krémes-gyümölcsös brownie, minden gyümölccsel Krémes-gyümölcsös brownie, minden gyümölccsel
  • Kerti kísérlet 22. (újratöltve) - Júniusi kerttúra Kerti kísérlet 22. (újratöltve) - Júniusi kerttúra

A bejegyzés trackback címe:

https://kobefott.blog.hu/api/trackback/id/tr2616253292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard