A parókia konyháján zajló Blogkóstoló játékban a Vöröskaktusz diétázik blog és írója, Bogi lett a párom, aminek örültem, mivel elég hasonlóan főzünk, hasonló alapanyagokat használunk. Érdekesség, hogy a 27. fordulóban is tőle kóstoltam, akkor épp két sósat: cukkinis-sajtos lepényt és avokádós zöldborsókrémlevest. Ezúttal a diétás mézeskalácsot készítettem el. Ezúton is köszönöm a receptet, gyakran fogom elkészíteni!
Hozzávalók:
- 75 g darált gluténmentes zabpehely
- 75 g darált dió
- 75 g darált kókuszreszelék
- 30 g puha kókuszolaj
- 2 tojás
- 1 kk. fahéj és egy csipet szegfűszeg
- csipet só
- 30 g eritrit
- csipet szódabikarbóna
Először összekevertem a száraz összetevőket, majd összegyúrtam a többi hozzávalóval. Egy kis időre hűtőbe tettem, majd szilikonos sütőlapon, sütőpapír alatt kinyújtottam és kiszaggattam. Előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütöttem. (nálam össz. 73 g CH)