Ahogy a cukkinis-sajtos lepény receptjénél írtam, egy másik receptet is választottam Vöröskaktusztól a blogkóstolóra, ez az avokádós zöldborsókrémleves. Nem teljesen újdonság ez számomra, készítettem már ilyesmit, és most sem csalódtam benne. A két zöld finomság már-már azért kiált, hogy egy finom meleg levesben egyesüljenek.
Hozzávalók 2 (nálam) nagyobb adaghoz:
- 200 g zöldborsó
- 3 dl víz
- só, Provence-i fűszerkeverék
- 1 érett avokádó
- kemény sajt felkockázva
A zöldborsót megfőztem sós vízben, közben az avokádót botmixerrel pürésítettem, sóztam, aztán a már megfőtt borsóval együtt is összeturmixoltam. Zöldfűszerrel megszórva, sajttal tálaltam. (Össz. 40 g CH, 20 g CH/adag)