Valami igazán krémes és még karácsonyi ízvilágú desszertet képzeltem el karácsonyra, így született a narancsos sajttorta. Általában a sajttorták alapja darált keksz, ezt most egy saját, tojást sem tartalmazó, könnyű pitetésztával váltottam ki, mert a sajtos krém amúgy is elég tömény. Az alapötlet egy NoSalty-n talált receptből származik.
Hozzávalók:
Az alap úgy készült, mint a hókockám lapjai. Egy 22 cm-es, sütőpapíros kapcsos formát béleltem ki vele.
Krémhez:
- 375 g tejszínes krémsajt
- 70 g eritrit
- 125 g tejföl
- 125 g kókusztej
- 2 tojás
Mindezt habverővel jól összekevertem.
Narancsszószhoz:
- 4 narancs leve
- 2 narancs héja
- 14 g vaj
- 40 g eritrit
- 2 tojás enyhén felverve
A narancslevet, héjat, eritritet és vajat összeolvasztottam, majd beletöltöttem a felvert tojásokat, 15 percig kevergetve főztem, majd hűlni tettem. Ezután beletöltöttem a sajtos krémbe.
A pitetésztát 15 percig elősütöttem, majd beletöltöttem a sajtos-narancsos krémet és 50 percig sütöttem. Mikor kivesszük, még elég folyékony, de hideg helyen tartva megszilárdul. Sajnos nem tudtam szépen szeletelni, viszont nagyon finom, frissítően narancsos lett. (össz. 112 g CH)