A köles az egyik leggyakrabban fogyasztott köretféleségem. Főként köleskásaként fogyasztom sósan, de készítettem már belőle tortát sütve és sütés nélkül is. Ezúttal két másik kedvenccel, a sajttal és a tojással karöltve készült belőle ez a vidám színű puffancs.
Hozzávalók:
- 100 g köles kb. háromszoros sós vízben megfőzve
- 1 tojás
- 100 g reszelt sajt
- kurkuma, Provence-i fűszerkeverék
- 10 g útifűmaghéj
- 30 g kókuszliszt
A főtt köleshez hozzákevertem az összes többi összetevőt, kicsit hűlni és szilárdulni hagytam, majd kézzel gombócokat formáztam belőle. Sütőpapíron 20 perc alatt megsütöttem, de akár kókuszolajos serpenyőben is kisüthető. (össz. 88,8 g CH)