Íme a második recept, amit a Habverő és fakanál blogon szervezett játékra választottam Tortafüggő Marisztól. Az első egy reform módon készített sósság volt, most pedig egy hagyományos édesség következik a családi névnapok alkalmából. Ahogy Marisz, úgy én is a nevére figyeltem fel először ennek az édességnek, aztán az is meggyőző volt, hogy milyen könnyen elkészíthető, nem is kell hozzá sokféle alapanyag. Ilyenkor nyáron meg különösen nagy sikerük van a piskóta nélküli, könnyed, túrós, gyümölcsös desszerteknek. Ugyan én nem eszem belőle, de utólag jöttem rá, hogy ez a recept is gluténmentes (amennyiben megfelelő pudingport használunk).
Hozzávalók:
- 1/2 kg tehéntúró
- 1 kis doboz tejföl
- 1 zacskó vaníliás pudingpor
- 2 tojás
- 5 ek. cukor
- 1 tk. méz
- fél citrom leve
- gyümölcs (nálam meggykompót)
A gyümölcsön kívül mindent összekevertem, sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem (nálam 20x30 cm-es), megszórtam a lecsepegtetett meggyel, majd 50 percig sütöttem, amíg a széle barnulni kezdett és a közepe is megszilárdult.