Itt az őszi-téli szezon, amikor különösen jó egy bögre tea mellé zabkekszet majszolva olvasni, és nézni a kinti zimankót. Ja, hogy erre valahogy nincs idő, és a benti meleg helyett éppen a kinti zimankóban ténykedsz? Ez ne legyen akadálya a majszolásnak! :)
Hozzávalók:
- 150 g gluténmentes zabpehely
- 70 g gluténmentes zabpehelyliszt
- 100 g puha vaj
- 1 kk. szódabikarbóna
- 60 g eritrit
- 1 tojás
- kb. 20 g cukormentes fekete csoki apró darabokra törve
- egy marék dió darabokra vágva
Mindent összekeverünk, összegyúrúnk, és kb. 3-5 cm-es kekszeket formálunk a tésztából. Ennél nagyobb már nem jó, mert nem sül át. Kb. 20 perc alatt kis lángon megsütjük. (össz. kb. 132 g CH)