Gyorsan összedobható, békebeli finomság, bármilyen idénygyümölccsel feldobható.
Hozzávalók:
- 100 g barnarizs (itt beszerezhető)
- 30 g eritrit (itt beszerezhető)
- 2 tojás
- 15 g kókuszzsír (itt beszerezhető)
- 250 g tehéntúró
- 1 citrom reszelt héja és leve
- tetejére vajkrém és piros ribizli
A barnarizset háromszoros vízben puhára főztem (sosem lesz olyan puha és ragadós, mint a fehér rizs, de nem is ez a cél) kb. 30 perc alatt. A tojássárgáját felvertem az eritrittel és a kókuszzsírral, ebbe beleforgattam a tehéntúrót, a rizset, a citromhéjat és levet, végül a felvert tojásfehérjét. Sütőpapíros, kapcsos 18 cm-es tortaformában sütöttem 30 percet. A tetejét megkentem egy kis sótlan vajkrémmel, erre szórtam a ribizlit. (össz. 76 g CH gyümölcs nélkül)
Save