Nem ékeskedem idegen tollakkal, ezt bizony Anya sütötte. A recept az egyik dédnagymamámtól származik, ennek megfelelően a régi, békebeli vasárnapokat idézi, amikor még megadták a módját a hét utolsó napjának, volt közös családi ebéd, sütemény és beszélgetés. Egyes helyeken csipketerítő és porcelán étkészlet is, lusta nyárvégi délutánon függönyön átszűrődő, foltos napfény.
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt (most részben teljes kiőrlésű)
- 15 dkg cukor
- 3 nagy tojás
- 1 kk. sütőpor
- 1 citrom leve
- vágott dió
- mazsola (leszáll az aljára)
A tojásokat a cukorral jól felverjük, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, vágott diót és mazsolát, jól összekavarjuk. Kivajazott, kilisztezett őzgerinc formában addig sütjük, amíg barnulni kezd, a belsejét tűpróbával ellenőrizzük.