Ha orda, akkor egyértelműen palacsinta, de néha nem árt egy kis változatosság. Először csigát szerettem volna készíteni, de végül egy más forma mellett döntöttem. Nagyon finom lett és szerintem jól is néz ki. A tészta sokféle liszt keverékéből készült.
Hozzávalók:
- 50 g hajdinaliszt
- 30 g barnarizsliszt
- 30 g kókuszliszt
- 20 g nyílgyökérliszt
- 20 g útifűmaghéj
- 1 tojás
- fél zacskó porélesztő
- 2 dl langyos víz
- 20 g eritrit
- fahéj
- csipet só
A liszteket összekevertem a porélesztővel majd a többi összetevővel, összegyúrtam és meleg helyen, letakarva 45 percet kelesztettem. Két adagra osztva téglalap alakúra nyújtottam, mindkét téglalapot 6 négyzetre osztottam. Ezek került a töltelék átlósan, a két ellentétes sarkat behajtottam.
Töltelék:
- 170 g orda
- 0,5 dl víz (készíthető bármilyen tejjel is)
- 30 g eritrit
- kapor
20 percet sütöttem. 12 db. lett, 6,6 g CH/ db.