Ezzel a szülinapi tortával leptem meg magamat. Nagyon tetszenek az eperdíszítésű torták, de mit (t)ehet az ember ha júliusban született? Barackot! Ha jól emlkészem, eddig életem minden szülinapi tortája barackos volt. :)
Hozzávalók:
Alap:
- 60 g kókuszliszt (itt beszerezhető)
- 1 tojássárgája (elhagyható)
- 15 g útifűmaghéj (itt beszerezhető)
- fahéj
- 30 g eritrit (itt beszerezhető)
- 2 dl víz
A már jól bevált tojásmentes tésztalap receptje szerint készítettem, a tojássárgája csak azért került bele, mert megmaradt másból. Kézzel összegyúrtam. Egy 18 cm-es, kapcsos tortaformát kibéleltem alufóliával (hogy a krém ne folyjon ki), majd sütőpapírral, és belenyomkodtam a tésztát. 15 percet sütöttem és hagytam kihűlni. A forma oldalát körberaktam barack cikkekkel.
Krém:
- 2 dl Cocomas kókuszkrém (itt beszerezhető)
- 30 g eritrit
- 1 citrom leve és héja
- 1 tk. konjac liszt (itt beszerezhető)
- 1 csomag zselatinpor
- 1 dl víz
A zselatint felolvasztottam a vízben, majd minden összetevőt összekevertem. Hűtőben hagytam dermedni 20 percet, majd mielőtt nagyon megkeményedett volna, ráöntöttem a tortalapra, vigyázva, hogy a barack cikkek a helyükön maradjanak, majd mehetett a hűtőbe.
Tetejére:
- 2 barack
- 1 marék ribizli
- 1 zacskó zselatinpor
- 1 dl víz
A barackot cikkekre vágtam, virágot alakítottam ki belőle, feldobtam egy kis ribizlivel, majd az olvasztott zselatinnal leöntve fixáltam. (41 g CH)