Én nem éticsigára gondolok (akár az is lehetne, pizzaszósszal). :) Kb. fél éve láttam először, hogy létezik ilyen, hogy zöldbanán liszt, de eddig itt nem lehetett kapni. Most megláttam a bioboltban és lecsaptam rá, hogy kipróbáljam. Egyébként nem hiszem, hogy nagy kereslet lenne rá, mert kérni kell és csak magyar felirat van rajta, így a többség nem is tudja, hogy mi az. Itt lehet olvasni róla pár infót. Ez a recept egyébként szintén tojásmentes lett, mivel az inspiráló csigarecept is ilyen volt.
Hozzávalók:
- 120 g barnarizsliszt (most házilag őrölt rizsből)
- 120 g zöldbanánliszt
- 8 tk. útifűmaghéj 240 ml vízben elkeverve
- 2 ek. olívaolaj
- só
- 1 tk. szódabikarbóna
- 2 ek. almaecet
Töltelékhez:
- 70 g reszelt sajt
- paradicsomszósz
- oregánó
A tésztát összeállítottam. Jól gyúrható, összeálló lett. Két részre osztottam, amiket sütőpapír között kinyújtottam, megkentem paradicsomszósszal, megszórtam az oregánóval és a sajttal. Feltekertem, majd mindkét részt 8-8 csigára vágtam. Így lett 16 csiga, amit sütőpapíron 20 percig sütöttem. (7 g CH/db.)