Én sem hiszem el, hogy ennyire sajtos tud lenni valami, aminek semmi köze a sajthoz! Pedig itt a bizonyíték.
Hozzávalók:
-75 g kesudió minimum 2 órát áztatva (lehet egy fél napot is)
-2 ek. inaktív élesztőpehely
-só
-fél zacskó zselatinpor (5 g)
-1 dl forró víz
A kesuról letöltöttem az áztatóvizet, a többi összetevővel összeturmixoltam, kb. 1 dl forró vizet töltöttem hozzá, majd ezzel is összeturmixoltam. Szilikonos formába tettem, mikor már kicsit kihűlt, mehetett a hűtöbe. 5 óra után már szeletelhető. (ellentétben az igazi sajttal: 26 g CH)
Cukkini alapú pizza:
-1 közepes cukkinis lereszelve (180 g)
-50 g hajdinaliszt
-10 g inaktív élesztőpehely
-1 tojás
-só, oregánó
A cukkinit nem csavartam ki, a hajdinaliszt nagy a folyadékigénye. Hozzákevertem a tojást, majd a többit. Állni hagytam, majd két lepényt pakoltam belőle sütőpapírra. Kb. 10 percet sütöttem, majd paradicsompasztát és kesusajt szeleteket tettem rá. Visszatettem a sütőbe és további 5 percet sütöttem. (39 g CH feltét nélkül, 19,5 g CH/db)