Itt találtam az eredeti receptet, ezt készítettünk Apa szülinapjára a családnak kisebb változtatásokkal.
Hozzávalók:
- 300 g cukor
- 150 g teljeskiőrlésű liszt
- 150 g finomliszt
- 3 púpozott ek. kakaópor
- 2 tk. sütőpor
- 1 tk. szódabikarbóna
- csipet só
- 2 tojás
- 240 ml aludttej
- 240 ml feketekávé
- 120 ml olaj
Mindezt robottal összekeverjük, majd 25 cm-es, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában két egyforma piskótát sütünk belőle 30-30 perc alatt.
- 375 g sótlan krémsajt
- 250 cukor
- 3 tojás
Habverővel összekeverjük, majd hozzáadjuk a következőket:
- 200 ml habtejszín
- 1 narancs reszelt héja
Ismét habverővel elkeverjük, felverjük. Ugyanabban a 25 cm-es sütőpapíros formában 50 percet sütjük. A teteje megbarnul, de attól még nem ég meg. Kivételkor még mindig folyós lehet a közepe, de a megolvadt krémsajt miatt van, hűtés után megszilárdul.
Összeállítjuk a tortát. A két kakaós piskóta közé kerül a sajttorta réteg. Miután az utóbbit eltávolítottuk a formából, rátesszük az egyis kakaós piskótát, ráfordítjuk a kiszemelt tortástálra, majd a sajttortáról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt. Erre kerül a második kakaós piskóta. Hűvös helyen tartjuk, ami a csokibevonat elkészül.
Csokiganázs:
- 2 tábla feketecsoki
- 200 ml habtejszín
Ezeket kis lángon összeolvasztjuk, majd kicsit hűlni hagyjuk, hogy ne legyen teljesen folyós. Bevonjuk vele a tortát. Az oldalára kenőkéssel visszük fel. Narancsgerezdekkel díszítjük, tálalásig hűtőben tartjuk.