Az eredeti recept szilvalekvárral készült, de az most nem volt nálam. Azzal talán mégfinomabb lenne, de így is nagyon jó, szerintem akárki megenné, nincs benne semmi "furcsa alapanyag" íz.
Hozzávalók:
- 250 g (egy üveg) cukormentes lekvár (nálam csak 230 g volt az üvegben, a házi bodzás-almás lekváromat használtam)
- 9 ek. meleg víz
- 4 nagy tojás
- 40 g eritrit
- 20 g kókuszzsír
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 100 g nem zsírtalanított mandulaliszt vagy darált mandula
- 50 g barnarizsliszt (most magamnak daráltam)
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
A lekvárt elkevertem a vízzel, a tojásokat, az eritritet és a kókuszzsírt habosra kevertem. A száraz össszetevőket elvegyítettem, majd a folyékony részeket hozzátöltöttem. Sütőpapíros tepsiben sütöttem meg 25-30 perc alatt. (kb. 86-90 g CH, lekvárfüggő)