Rita konyhájában találtam rá erre nagyszerű paleo kenyérre. Nagyon finom és igazi kenyérre hajazó lett, csak az vele a problémám, mint minden paleo kenyérrel, hogy nem lehet megúszni egy tojással vagy tojás nélkül a készítését és hogy a maglisztek nem éppen diétásak, ha csak nem sikerül olajtalanított változatot szerezni, ami viszont sokkal drágább. Én nem is tudom, hogy milyen szezámlisztet használtam, mert még fel sincs rajta tüntetve semmi. :( Értem én, hogy meló van vele, amig kivonják belőle az olajat, de mégiscsak kevesebb tápanyagért fizet úgy többet az ember... Meg mostanában arról is elég sokat olvastam, hogy a maglisztek sem a legjobbak, de ez elég bonyolul dolog. Nyers zöldségen kellene élni és húson, vagy mi. Na de térjünk a receptre, mert mindezek ellenére nagyon szeretem a végeredményt!
Hozzávalók:
-100 g szezámliszt
-25 g lenmagpehely
-20 g kókuszliszt
-20 g útifűmaghéj
-1 tk. só
-1 csapott tk. szódabikarbóna
-3 tojás
-150 ml víz
-1 tk. citromlé
-1 ek. olaj
Külön-külön edényben összekevertem a száraz és folyékony összetevőket, a szódabikarbónát is a tojásokkal, amiket kézzel felvertem. Összetöltöttem, összekevertem és állni hagytam 10 percig, majd kenyeret formáztam belőle, bevagdostam a tetejét és tökmagot nyomkodtam rá. 10 percig magára kell sütni, majd újabb 30 percig egy pohár víz társaságában. Az én beteg sütőmmel tovább tartott. (20 g CH össz.)