A 16. Blogkóstoló házigazdája Vea, aki arra kérte a résztvevőket, hogy lehetőleg a húsvéthoz illő finomságot kóstoljanak. Én Mni-tól, a Mni receptgyűjteménye blog írójától kóstoltam. Szokás szerint végigböngésztem az összes recepjét, aztán a Raffaello szeletre esett a választásom. Sajnos nem volt ötletem díszítés, húsvéti hangulat-ügyben (apró csokitojásokat ültethettem volna rá, de cukormentes csokitojást még nem láttam), de úgy gondolom, hogy így is szívesen fogyasztaná mindenki az ünnepi asztalnál. Persze kicsit változtattam az összetevőkön és feleztem az adagot.
Hozzávalók:
-3 tojásfehérje
-20 g eritrit
-stevia csepp
-20 g mandulaliszt
-75 g kókuszreszelék
-szódabikarbóna
-3 ek. kókusztej (az eredeti receptben ilyesmi nem szerepel, de féltem, hogy nem fog összeállni)
A tojásfehérjéket az eritrittel felvertem, majd hozzákevertem a többi hozzávalót. Szilikonos sütőlapon elterítettem és kicsit meglapogattam, hogy összeálljon. 170 fokon 20 perc alatt megsütöttem.
Krém:
-3 tojássárgája
-2 dl kókusztej
-40 g eritrit
-stevia csepp
-40 g kókuszzsír
-1 tk. útifű maghéj
A sárgákból, a kókusztejből éa 20 g eritritből pudingot főztem, majd hűlés közben útifűmaghéjjal sűrítettem. A maradék eritrittel kikavartam a kókuszzsírt, majd a két krémet összekevertem és a piskótára kentem. 24 kis kockára vágtam, mandulával díszítettem. 23 g CH-ot tartalmaz.
Köszönöm a receptet Mni-nek!