A VKF! 61. fordulójának házigazdája Katuci, aki a Szendvicsek és burgerek témát találta ki. Valami olyasmire gondoltam, amit még nem próbáltam, ami különleges és nem feltétlenül egy viccesen dekorált szendvics. Például egy hotdog :D
Már régóta szerettem volna sütni egy igazán paleo, nem csak gluténmentes kenyeret vagy zsömlét. Most megragadtam az alkalmat.
Hozzávalók 8 db.-hoz:
-3 tojás
-1 tk. só
-1/2 tk. szódabikarbóna
-100 g szezámliszt
-50 g lenmagliszt
-50 g kókuszreszelék
-20 g útifű maghéj
-150 ml víz
-napraforgómag
Az útíifű maghéjat a vízben zselésítettem. Összekevertem a száraz összetevőket, majd összegyúrtam a maghéjzselével és a tojásokkal. Nagyon jól gyúrható, ruganyos tésztát kaptam.
Batátakrém:
-1 batáta (235 g) alufóliába csomagolva megsütve, amig megpuhul
-1 ek. kókuszzsír
-fűszerek ízlés szerint (nálam só, bors, Macalik fűszerkeverék) Ha jól meg van fűszerezve, akkor kevesebb sót igényel.
Mindezt összeturmixoltam.