Valami diósat szerettem volna sütni, eredetileg rácsosat, de ahhoz, hogy ebből a tésztából rácsokst lehessen készíteni, habzsákra lett volna szükség. Hát maradtam a morzsás változatnál. Előre szólok (és ez igazából majdnem minden receptemre érvényes, csak eddig még nem írtam), hogy abszolút nem nevezhető édesnek. Még én is csak kicsit érzem annak, és az, aki édesebb dolgokhoz van szokva, meg nem mondaná, hogy van benne bármilyen édesítő. Szóval jobb kóstolgatni közben.
Hozzávalók:
Tésztához:
-50 g darált köles
-25 g barnarizsliszt
-23 g kókuszreszelék
-5 g xilit
-5 csepp stevia
-sütőpor
-1 tojás sárgája
-20 g vaj/kókuszzsír
-2 ek. víz
-1 tk. fahéj
Töltelék:
-130 g darált dió
-15 g xilit
-2 tojásfehérje
-1 tojássárgája
A tésztához mindent összegyúrtam és a felével kibéleltem a sütőpapíros formát. A töltelékhez összekvertem a diót, a xilitet és a tojássárgát. A fehérjéket felvertem és hozzákevertem a dióhoz. Rásímítottam a tésztarétegre, majd a maradékot rámorzsoltam. 200 fokon 20-25 percet sütöttem. 86,12 g CH-ot tartalmaz.