Eperelekvár
900 g eperből főztem minden adalékanyag nélkül. Az üvegeket kifőztem és a lekvárt forrón beletettem és lefordítottam. Én valahogy ebben bízok, hogy így biztosan vákuum alakul ki benne. Tavaly is így tettem el minden lekvárt és mostanra sem romlott meg semmi.
Céklás kakaós muffin
-100 g reszelt cékla
-60 g liszt
-20 g xilit
-sütőpor vagy szódabikarbóna
-1 ek olaj
-1 tojás
Ez nem gyümölcsös, de finom reggeli. A céklától nagyon krémes lesz a tészta. Próbáltam már cukkinivel is, azzal jobb, mert a a céklának markánsabb íze van.
Cseresznyés pohárkrém
-1 tojás
-1 pohár görögjoghurt
-100 g krémsajt
-40 g xilit
-200 g cseresznye
-zselatin
A tojást kikevertem xilittel, hozzátettem a krémsajtot és összeolvasztottam, összefőztem. Levettem a tűzről és belekavartam a joghurtot, a vízben feloldott zselatint és a cseresznyét. 4 adag lett belőle, egyenkén 12, 5 g CH-ot tartalmaz